19-20.04
Nowa edycja, nowe menu i nowa oferta z winem. Zapraszamy na trzecią odsłonę naszego wydarzenia OTWARTA KARTA. Tym razem tematem będą dania z naszego nowego menu. W związku z Confetti Wine Fest wprowadzamy propozycje win naturalnych – paring trzech kieliszków z naszymi daniami.
Cena: 69 zł.
Cena z winem: 99 zł
*Promocja jest całodniowa, lecz nie łączy się z innymi.
**Przyjmujemy rezerwacje -> rezerwacje@fortykleparz.pl
Co na talerzach?
Przystawka:
bruschetta / pomidor / szparagi / mozzarella di bufala / bazylia
Zupy:
orientalny bulion / makaron udon / grzybki shimeji / glony wakame / groszek cukrowy / fasola edamame / cebulka dymka
Danie główne 1:
spaghetti fresca / pomidorki koktajlowe / szparagi / pesto bazyliowe / mozzarella di bufala / orzeszki pini
Danie Główne 2:
filet z kurczaka kukurydzianego nadziewany suszonym pomidorem / pistacje / arancini z mozzarellą / szpinak / pesto bazyliowe
lub
kalarepa / kasza bulgur / ser halloumi / muhammara / warzywa sezonowe / arbuz / sos chimichurri
Deser:
ciasto czekoladowe pieczone bez mąki / pianka z marakui / sos malinowy / prażynka orzechowa