15-16.11
Otwarta Karta vol 4. Nowa Karta
Nowa edycja, nowe menu i nowa oferta z winem. Zapraszamy na czwartą odsłonę naszego wydarzenia OTWARTA KARTA. Tym razem tematem będą dania z naszego nowego menu jesień-zima. Chcąc dopełnić doświadczenia kulinarne powiększamy ofertę o wino – paring trzech kieliszków z naszymi daniami.
Cena: 89 zł.
Cena z winem: 119 zł
*Promocja jest całodniowa, lecz nie łączy się z innymi.
**Przyjmujemy rezerwacje -> rezerwacje@fortykleparz.pl
Co na talerzach?
Przystawka:
Grillowany bakłażan w cieście parmezanowym / mozzarella / salsa warzywna / pesto bazyliowe
Zupa:
krem z pieczonej dyni / mleczko kokosowe / limonka / chili / imbir / kolendra /oliwa dyniowa
Danie główne 1:
rigatoni / borowik / trufla w maśle / czosnek / ser straciatella / natka pietruszki
lub
z dodatkiem wołowiny
Danie Główne 2:
żeberka wieprzowe gojuchang / sałata z papai / mango / ogórka / pita
lub
łosoś w sosie teryiaki / puree z wasabi / okra / warzywa / sos pomarańczowo-imbirowy
lub
batat pieczony / czarny ryż / curry warzywne / banan / granat
Deser:
sernik dyniowy / śliwki duszone z winem i trawą żubrową / granola orzechowa
Wina:
1. WINO MUSUJĄCE
Hiszpania, IGP Valles de Sadacia, Maetierra Libalis FRIZZ Muscat Blanc
2. WINO BIAŁE: Hiszpania, IGP Valles de Sadacia, Maetierra Libalis White Muscat
3. WINO CZERWONE
Portugalia, Alentejo, Maré Viva Selection Tinto
rezerwacje@fortykleparz.pl