Otwarta Karta

15-16.11

Otwarta Karta vol 4. Nowa Karta
Nowa edycja, nowe menu i nowa oferta z winem. Zapraszamy na czwartą odsłonę naszego wydarzenia OTWARTA KARTA. Tym razem tematem będą dania z naszego nowego menu jesień-zima. Chcąc dopełnić doświadczenia kulinarne powiększamy ofertę o wino – paring trzech kieliszków z naszymi daniami.

Cena: 89 zł.
Cena z winem: 119 zł
*Promocja jest całodniowa, lecz nie łączy się z innymi.
**Przyjmujemy rezerwacje -> rezerwacje@fortykleparz.pl

Co na talerzach?

Przystawka:
Grillowany bakłażan w cieście parmezanowym / mozzarella / salsa warzywna / pesto bazyliowe

Zupa:
krem z pieczonej dyni / mleczko kokosowe / limonka / chili / imbir / kolendra /oliwa dyniowa

Danie główne 1:
rigatoni / borowik / trufla w maśle / czosnek / ser straciatella / natka pietruszki

lub

z dodatkiem wołowiny

Danie Główne 2:
żeberka wieprzowe gojuchang / sałata z papai / mango / ogórka / pita

lub

łosoś w sosie teryiaki / puree z wasabi / okra / warzywa / sos pomarańczowo-imbirowy

lub

batat pieczony / czarny ryż / curry warzywne / banan / granat

Deser:
sernik dyniowy / śliwki duszone z winem i trawą żubrową / granola orzechowa

Wina:
1. WINO MUSUJĄCE
Hiszpania, IGP Valles de Sadacia, Maetierra Libalis FRIZZ Muscat Blanc

2. WINO BIAŁE: Hiszpania, IGP Valles de Sadacia, Maetierra Libalis White Muscat

3. WINO CZERWONE
Portugalia, Alentejo, Maré Viva Selection Tinto

rezerwacje@fortykleparz.pl