Świat jest pełen różnorodności i inspirujących doznań smakowych. Kuchnie narodowe wzajemnie się przenikają, tworząc zupełnie nowe doznania i jakość. Ta rozmaitość przyczynia się do powstania nowego rodzaju kuchni - można ją nazwać “wielokształtną”. Dostępność składników - niegdyś egzotycznych - i kreatywny tok myślenia pozwalają stworzyć różnorodną kartę, bazująca na kuchni świata. W mojej kuchni nie stawiam na jej elitarność. Uważam, że dania powinny być przede wszystkim dostępne, dlatego właśnie koncept, który określany jest jako casual dining, uznaję za najlepszy. Cieszy mnie, gdy menu zostaje przyjęte z aprobatą, gdy trafia do szerokiego grona odbiorców. Tutaj naszą ideą jest kuchnia słoneczna, smaczna, lekka i różnorodna. Nie zabraknie włoskich makaronów, przysmaków mięsnych z antypodów, azjatyckich bułeczek bao, owoców morza czy prawdziwych burgerów. Wprowadzamy również rozbudowaną ofertę dla wegetarian i wegan.
chef Jacek Krzyżostanek
Naszą ambicją jest stworzenie miejsca, w którym wszyscy poczują się dobrze. Przy aranżacji wnętrz postawiliśmy na gustowny minimalizm. Do dyspozycji gości oddaliśmy dużą salę oraz oranżerię, które ugoszczą w sumie 160 osób. Przestrzenie te idealnie sprawdzą się jako miejsce na letnie obiady i kolacje. Jesteśmy otwarci na organizację uroczystości rodzinnych, jak również zamkniętych imprez firmowych. Zapraszamy również do zacisznego lounge baru - ogrodu w środku miasta - który znajduje się między wałem fortyfikacji a reditą. Tutaj również będzie można zjeść nasze przepyszne dania i napić się drinka na świeżym powietrzu oraz zrelaksować się uciekając od zgiełku miasta.
Chętnie odpowiem na Państwa pytania manager restauracji Paweł Grzesiński